Course Outline

Inleiding tot formele etiquette

  • Overzicht van formele etiquette in de horeca
  • Het belang van etiquette bij klantenservice
  • Historische perspectieven en evolutie van formele etiquette

De Art of Hosting

  • Rollen en verantwoordelijkheden van een gastheer
  • Voorbereiden voor gasten
  • Gasten verwelkomen

Eetetiquette en tafelmanieren

  • Tabelinstellingen begrijpen
  • Gebruik van bestek en glaswerk
  • Servet etiquette
  • Gepast gedrag aan tafel
  • Omgaan met bijzondere eetsituaties

Professionele serveertechnieken

  • Serveer- en opruimprocedures
  • Bordbehandeling en presentatie
  • Het beheren van meergangenmaaltijden
  • Wijn- en drankenservice

Speciaal evenement Management

  • Plannen en organiseren van formele evenementen
  • Coördineren met andere medewerkers en afdelingen
  • Afhandelen van onverwachte situaties en gastverzoeken

Culturele gevoeligheid en internationale etiquette

  • Culturele verschillen begrijpen en respecteren
  • Internationale eetetiquette
  • Service aanpassen aan diverse klantenkring

Communication en interpersoonlijke vaardigheden

  • Effectieve communicatie met gasten en teamleden
  • Lichaamstaal en professionele uitstraling
  • Omgaan met klachten en lastige situaties

Samenvatting en volgende stappen

Requirements

  • Fundamenteel begrip van horecadiensten, rollen en verantwoordelijkheden

Publiek

  • Gastvrijheid personeel
 14 Hours

Number of participants



Price per participant

Getuigenissen (3)

Related Courses

Human Factors Essentials

7 Hours

Human Factors for Business Performance

14 Hours

Training the Trainer

14 Hours

Threat and Error Management

7 Hours

Communication Essentials

7 Hours

Decision Making Under Pressure

14 Hours

Related Categories

1