Cursusaanbod

Inleiding tot Formele Etiquette

  • Overzicht van formele etiquette in de horeca
  • Betekenis van etiquette voor klantenservice
  • Geschiedkundige perspectieven en evolutie van formele etiquette

Kunst van het Ontvangen

  • Rollen en verantwoordelijkheden van een gastheer
  • Voorbereiding op gasten
  • Gasten verwelkomen

Dineretiquette en Tafelmanieren

  • Tafeldecoratie begrijpen
  • Gebruik van bestek en glaswerk
  • Servettenetiquette
  • Gepast gedrag aan tafel
  • Bijzondere dinersituaties hanteren

Professionele Serveringstechnieken

  • Serverings- en afruimprocedures
  • Bordbehandeling en presentatie
  • Meercouren maaltijden beheren
  • Wijn- en drankenservice

Beheer van Speciale Evenementen

  • Formele evenementen plannen en organiseren
  • Samenwerken met andere personeelsleden en afdelingen
  • Onverwachte situaties en gastverzoeken hanteren

Culturele Gevoeligheid en Internationale Etiquette

  • Verschillende culturen begrijpen en respecteren
  • Internationale dineretiquette
  • Service aanpassen aan een gevarieerde klantgroep

Communicatie- en Interpersoonlijke Vaardigheden

  • Efficaciteit in communicatie met gasten en teamleden
  • Lichaamstaal en professioneel voorkomen
  • Klachten en moeilijke situaties hanteren

Samenvatting en Volgende Stappen

Vereisten

  • Grondleggende begrip van horecaservices, rollen en verantwoordelijkheden

Publiek

  • Horecapersoneel
 14 Uren

Aantal deelnemers


Prijs Per Deelnemer

Getuigenissen (2)

Voorlopige Aankomende Cursussen

Gerelateerde categorieën